Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη – Χορστ Ράιχενμπαχ

Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών εγκρίσεως επενδύσεων, της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, της περαιτέρω ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού, της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας και της τουριστικής εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Παράλληλα παρουσίασε τις πολιτικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

και αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων και την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, που θα διευκολύνει τις επενδύσεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, τόνισε στο συνομιλητή της, ότι τα πρώτα μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι ενθαρρυντικά.

Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της ορθής χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα. Η υπουργός επισήμανε την ανάγκη χρηματοδότησης των τουριστικών επενδύσεων, μέσω των τραπεζών, και τόνισε ότι επιβάλλεται να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά με την ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα