ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα μεταξύ Αντ. Σαμαρά, Ευαγ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη καθώς οι συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης βρίσκονται στην τελική ευθεία. Όπως όλα δείχνουν, στο σχήμα θα συμμετέχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.  Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε.

του κόμματος του Φ. Κουβέλη.

Πυρετός διαβουλεύσεων από το πρωί μεταξύ των επιτελείων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ  και ΔΗΜΑΡ με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, και οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης βρίσκονται στα τηλέφωνα, για την επίλυση όποιων προβλημάτων και την επίτευξη συμφωνίας εντός της ημέρας.

Ενδεικτική της επιτάχυνσης των διαδικασιών είναι και η έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, στις 7.00 απόψε. Ο κ. Κουβέλης διαμηνύει ότι θέλει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του ανωτάτου οργάνου του κόμματός του, πριν από κάθε ανακοίνωση, γεγονός που ενδέχεται να καθυστερήσει την ανακοίνωση της συμφωνίας για απόψε το βράδυ, ή ακόμη και για αύριο το πρωί.

Από το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, εκφράζεται αισιοδοξία για την επιτυχή κατάληξη των συζητήσεων των τριών πολιτικών, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι θα υπάρξει «κατανόηση» έναντι των ενστάσεων Κουβέλη για την υπουργοποίηση γαλάζιων στελεχών που προέρχονται από το ΛΑΟΣ. Ωστόσο καθίσταται σαφές, ότι οι ενστάσεις δεν μπορούν να αφορούν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, κάτι που για τη ΝΔ θα αποτελούσε αιτία ρήξης. Σημειώνουν ωστόσο ότι ζήτημα πρωθυπουργού θέτουν μεμονωμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και όχι ο κ. Κουβέλης και η πλειοψηφία του κόμματος. Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, και οι τρεις άνδρες στις συνομιλίες τους δεν περιορίζονται μόνο στο πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης αλλά και στα πρόσωπα που θα τη στελεχώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα