Εξαιρούνται της φορολόγησης οι κατ΄επάγγελμα αγρότες

Να εξαιρεθούν από τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους, αποφάσισε απόψε η τρικομματική επιτροπή στη σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Σημειώνεται ότι αρχικά και τα τρία κόμματα είχαν προτείνει τη φορολόγηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, έστω και με μικρούς συντελεστές.

Τα μέλη της τρικομματικής επιτροπής ανέφεραν ότι το κενό που θα προκύψει στα κρατικά έσοδα από την εξέλιξη αυτή θα καλυφθεί από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και συγκεκριμένα από αδήλωτα ακίνητα, αυθαίρετα

και οικόπεδα εκτός σχεδίου.

Ωστόσο όπως φαίνεται το βάρος θα πέσει -για μία ακόμα φορά- στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και αυτό διότι το υπουργείο αδυνατεί αυτή τη στιγμή, να εντοπίσει αδήλωτα ακίνητα ακόμα και αυθαίρετα.

Τα μέλη της επιτροπή υποστηρίζουν, πάντως, ότι θα εντοπιστούν όλα τα αδήλωτα ακίνητα μέσω της νέας φόρμας του Ε9 που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών έως τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των κομμάτων την πρότασή του με τα εναλλακτικά σενάρια όπως και τα στοιχεία για όλες τις εκτάσεις που κατέχονται από μη αγρότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα