Συγνώμη για το «ξέπλυμα» ζητάει Γάλλος υπουργός

20:43 2/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Γάλλος πρώην υπουργός Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καϊζάκ, παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον των δικαστών ότι διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό. Ασυγχώρητο παράπτωμα λέει Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «έχει καταρρακωθεί από τις τύψεις» και ζήτησε συγνώμη από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

Ο Καϊζάκ, ο οποίος είχε διαψεύσει επανειλημμένα τις πληροφορίες του ιστότοπου Mediapart σχετικά με αυτόν τον λογαριασμό του που δεν είχε αναφέρει στη φορολογική του δήλωση,

λέει τώρα ότι «πιάστηκε σε ένα φαύλο κύκλο από ψεύδη» και ότι «παρασύρθηκε».

«Το ότι πίστεψα ότι θα μπορούσα να μην αντιμετωπίσω ένα παρελθόν που ήθελα να θεωρώ ως παρωχημένο ήταν ένα αχαρακτήριστο λάθος» σημειώνει στη δήλωσή του.

Οι εις βάρος του κατηγορίες και η σημερινή παραδοχή της πράξης του θέτουν υπό αμφισβήτηση την εικόνα της «υποδειγματικής Δημοκρατίας» που πρόβαλε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «το ασυγχώρητο ηθικό, παράπτωμα» το οποίο διέπραξε ο Ζερόμ Καϊζάκ.

«Αρνούμενος την ύπαρξη του λογαριασμού αυτού ενώπιον των ανώτατων αρχών της χώρας, καθώς και ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, διέπραξε ένα ασυγχώρητο ηθικό παράπτωμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα