ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Ίσως η πιο κλασική μονομαχία σε επίπεδο εθνικών ομάδων θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρσοβίας απόψε το βράδυ αφού η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο δεύτερο ημιτελικό του Euro 2012


Πρόκειται πραγματικά για ένα ζευγάρι με παρελθόν, παρόν αλλά και μέλλον. Οσο και αν ακούγεται περίεργο για αναμέτρηση στην οποία λαμβάνουν μέρος οι Γερμανοί, τα «πάντσερ» δεν έχουν το πάνω χέρι στην παράδοση. Αντιθέτως, οι Ιταλοί

δεν χάνουν ποτέ από τους Γερμανούς σε μεγάλα τουρνουά (Μουντιάλ ή Euro).

Eίναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά σε 30 αγώνες η Ιταλία μετράει 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στην πιο πρόσφατη επίσημη πρόταση, στις 4 Ιουλίου του 2006, οι «ατζούρι» επικράτησαν επί γερμανικού εδάφους της Γερμανίας με 2-0 στην παράταση και προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά τον οποίο πανηγύρισαν και το τρόπαιο.

Στο σήμερα η Γερμανία φαντάζει ως το λογικό φαβορί της αναμέτρησης αφού δείχνει πιο γεμάτη και πιο φορμαρισμένη από την Ιταλία. Μέχρι στιγμής έχει εντυπωσιάσει με την απόδοση και την αποτελεσματικότητά της στο τουρνουά, διαθέτει λύσεις σ’ όλες τις θέσεις αλλά και παίκτες που διψούν για ένα τρόπαιο με την Εθνική ομάδα της χώρας του (κάτι που λείπει από τη Γερμανία από το 1996). Εκτός των άλλων, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ θα παραταχθεί πλήρης αφού ο Σεμπάστιαν Σβαϊστάιγκερ αποθεραπεύτηκε και θα αγωνιστεί κανονικά.

Η Ιταλία από την πλευρά της έχει τις δικές της πιθανότητες. Η παρουσία της στη διοργάνωση είναι σαφώς καλύτερη του αναμενομένου αφού από το ρόστερ της απουσιάζουν τα πολύ μεγάλα ονόματα ενώ ο προπονητής, ο Τσέζαρε Πραντέλι χειρίζεται με θαυμαστό τρόπο το υλικό του βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό των ποδοσφαιριστών του. Και αυτός θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του αφού ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι πλέον καλά.

Θα σφυρίξει ο Γάλλος διαιτητής Στεφάν Λανουά.

Keywords
Τυχαία Θέματα