ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

14:20 1/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Με χωριστές συγκεντρώσεις επέλεξαν να τιμήσουν και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά τα συνδικάτα εργαζομένων. Οι πορείες και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι, με τη συμμετοχή να αποδεικνύεται αντίστροφη της εργασιακής λαίλαπας που επικρατεί στην Ελλάδα του Μνημονίου.

Οι

πορείες ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιήθηκε στην Κοτζιά, με κεντρικό σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε» και κεντρικό αίτημα την κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων απέδωσαν τη μικρή συμμετοχή στην προεκλογική περίοδο και κάλεσαν τους εργοδότες να υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις.

Στην αναγκαιότητα της υπογραφής νέων κλαδικών συντάξεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης, που κάλεσε τους εργοδότες, την κυβέρνηση και την τρόικα, «να σεβαστούν τον κόπο τον ιδρώτα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων».

«Τιμούμε σήμερα μια ημέρα μνήμης των πρωτοπόρων εκείνων εργαζομένων που καθιέρωσαν το οκτάωρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, που τόνισε ότι «οι πολιτικές που επιβάλλονται από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω».

Διαβάστε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης εδώ.

Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πορεία στο κέντρο

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, αριστεριστές και αντιεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί στο Μουσείο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκατοντάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από τη Βουλή.

Στις φλόγες εκλογικό περίπτερο

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα άγνωστοι πυρπόλησαν το εκλογικό κέντρο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας. Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

Στη Χαλυβουργία το ΠΑΜΕ

Στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που οι εργαζόμενοι του βρίσκονται σε απεργία από το Νοέμβριο, πραγματοποίησε την κεντρική του εκδήλωση το ΠΑΜΕ.

Σε δηλώσεις της κατά τη συγκέντρωση, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει: Μέσα στη λαϊκή πλειοψηφία». Περισσότερα εδώ.

Εξαιτίας της συγκέντρωσης, δημιουργήθηκε ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα, στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο.

Η κατάσταση αποσυμφορήθηκε μετά τη μία, καθώς, η Τροχαία έδωσε επιπλέον λωρίδα στην κυκλοφορία.

Πέντε οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Με πορείες και συγκεντρώσεις κατά των μέτρων λιτότητας τίμησαν τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη την Εργατική Πρωτομαγιά.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το  Μνημείο του Εργάτη έξω από το ΕΚΘ, όπου και κατέθεσαν στεφάνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα