Συμπαθούντες της Χρυσής Αυγής οι συλληφθέντες για ρατσιστικό έγκλημα

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εντοπίστηκαν, γραμμένα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του, συνθήματα και σύμβολα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστος Παρθένης. Μεταξύ άλλων, είχε γράψει το σύνθημα: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Η αστυνομία έκανε λόγο για «ομάδα κρούσης» με ρατσιστικά κίνητρα. Όπως γνωστοποιήθηκε, πριν από 4-5 μήνες ομάδα, στην οποία συμμετείχε και ένας από τους συλληφθέντες, είχε και πάλι λεκτικό επεισόδιο με

τον 34χρονο Καμερουνέζο, τον οποίο είχαν απειλήσει για την λειτουργία του καταστήματος του.

Επίσης ο ένας από τους συλληφθέντες έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του εμπρησμού, της απειλής και των διακεκριμένων φθορών κατά συναυτουργία, καθώς και της παράβασης του Νόμου 927 του 1979, περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Η ομάδα στην οποία συμμετείχαν οι δύο συλληφθέντες, ερευνάται αν εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος του 14χρονου Αφγανού, τον οποίο άγνωστοι χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι, καθώς και σε βάρος 20χρονου Σύρου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην πλατεία Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα