Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Την ενόχλησή τους δεν κρύβουν στην Κουμουνδούρου για το γεγονός ότι μερίδα των ΜΜΕ, αλλά και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «άκρατη υποσχεσιολογία». Για το λόγο αυτό, τα περασμένα 24ωρα ξεκίνησε μία εκστρατεία εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταδείξουν στην κοινή γνώμη ότι έχουν πλήρη συναίσθηση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και δεν υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.

«Δεν

έχω μαγικό ραβδί»

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διεμήνυσε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 ημέρες» πως «δεν έχει το μαγικό ραβδί». «Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: «Ο ελληνικός λαός περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη – με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη. Αν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση δικαιοσύνης και προοπτικής σε αυτό τον τόπο, θα μπορούσε και να περιμένει και να βάλει πλάτη στις μεγάλες αλλαγές».

«Σε ορίζοντα τετραετίας»
Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Ερωτηθείς, χαρακτηριστικά, αν όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνουν ευθύς εξαρχής ή σε βάθος τετραετίας, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «ποτέ δεν είπαμε ότι το σύνολο των στόχων μας είναι άμεσα πραγματοποιήσιμο». Παράλληλα, το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία, αλλά δεν λέμε στις 18 σοσιαλισμός». «Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα ξαναγυρίσουν τα πράγματα εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Εμείς δεν επιθυμούμε την Ελλάδα της φούσκας που μας κληροδότησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Φιλοδοξούμε να βάλουμε φρένο στον υφεσιακό κατήφορο», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα