ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

«Ανθρωποκτόνα και δολοφονική πολιτική πρόταση» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ την πρόταση του Μάκη για άρση των απαγορεύσεων πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Αντίστοιχη ήταν και η επίθεσή του στον Γερασιμό Γιακουμάτο για την «πρότασή» του να βάλουν λουκέτο όσες επιχειρήσεις δεν αντέχουν στην κρίση.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα, δεν είναι μέτρα μεγαλύτερης υποδούλωσης των δανειοληπτών στις τράπεζες, αλλά μέτρα οικονομικής ανακούφισής

τους με ολική ή μερική διαγραφή των χρεών τους προς αυτές ανάλογα με το εισόδημά τους και τις μειώσεις που αυτό υπέστη στα δυόμιση χρόνια του μνημονίου», σημείωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Υπενθύμισε, μάλιστα, και την σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την οικονομική ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών συζητήθηκε πρόσφατα στη Βουλή και καταψηφίστηκε από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι  «για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αυτό που τώρα προέχει είναι να ενταθούν οι λαϊκοί αγώνες για να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων, που δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο». Εξέφρασε την επιδίωξη «να πέσει η κυβέρνηση» και «ν’ ανοίξει ο δρόμος για μία αριστερή προοδευτική κυβέρνηση, που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι των απαιτήσεων των τοκογλύφων – πιστωτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα