ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΪΜΠΛΕ

Ο πάντοτε αιχμηρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κουνάει το δάκτυλο στον Διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας και του υπενθυμίζει ότι πρέπει να εγγυάται την αξιοπιστία, αλλά απαντά και στους πολιτικούς του επικριτές.

 Σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εγκαλεί τον Διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της

Γερμανίας και μέλος στου Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιενς Βάιντμαν για τις πρόσφατες αποφάσεις για αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει ότι «Δεν είμαι βέβαιος ότι η ημι-δημόσια αντιπαράθεση βοηθά στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της κεντρικής τράπεζας», για να προσθέσει ότι: «Ο κόσμος είναι βαθιά ανασφαλής και οι κεντρικές τράπεζες ανήκουν στους θεσμούς τους οποίους οι πολίτες καταρχήν εμπιστεύονται».

Απευθυνόμενος δε στους επικριτές τους, ο ίδιος απαντά: «Το βρίσκω πάντα ενδιαφέρον όταν με επισκέπτονται οι πιο δριμείς επικριτές μου. Τότε ρωτάω, «τι θα κάνατε εσείς διαφορετικά;» και, ακόμη και οι πλέον γνωστοί σκεπτικιστές λένε «τίποτα επί της ουσίας»».

Keywords
Τυχαία Θέματα