Στουρνάρας: Τέλος Ιουλίου η δόση των 8,1 δισ.

«H Ελλάδα από σήμερα έχει μια νέα κυβέρνηση, που είναι πλήρως προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες αλλαγές», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στην ομιλία του σε επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσε σήμερα η Eurobank με στόχο να πείσει τους επενδυτές ότι υπάρχει σταθερότητα

στην Ελλάδα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι δύο πολιτικές δυνάμεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσουν να εργάζονται επίμονα όχι μόνο για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά και για να αλλάξουν τη χώρα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι «είμαι βέβαιος ότι στην πράξη περισσότερες πολιτικές δυνάμεις θα στηρίξουν την κυβέρνηση».

Ο υπουργός Οικoνομικών παραδέχτηκε ότι Ελλάδα και τρόικα «έκαναν λάθη οικονομικής πολιτικής. «Πέρα από αυτό όμως, όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε». Και πρόσθεσε δεικτικά πως «όσοι, όμως, υπόσχονται ότι μπορούν να μας βγάλουν από το μνημόνιο και να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ψεύδονται ασυστόλως».

Όσον αφορά στην επόμενη δόση των περίπου 8,1 δισ. ευρώ είπε ότι αναμένεται να αποδεσμευτεί προς το τέλος Ιουλίου, υπό τον όρο η Ελλάδα θα εκπληρώσει συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις συμπληρώνοντας ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες η κυβέρνηση θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να διασφαλιστεί η δόση έως το τέλος Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα