Στουρνάρας: Δεν με αφορούν τα σενάρια αντικατάστασής μου

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι ξεκαθάρισε ότι, το μόνο που σκέπτεται είναι η μάχη της οικονομίας, εκτιμώντας παράλληλα, πως έχουμε πετύχει το 80% των στόχων μας.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι, δεν υπάρχει εύκολη λύση και κάλεσε όποιον έχει εναλλακτική πρόταση να την καταθέσει. Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του χρέους.

Ο

υπουργός Οικονομικών είπε πως γίνεται διαπραγμάτευση με την τρόικα και έφερε ως παραδείγματα τον «ηπιότερο νόμο για τους πλειστηριασμούς και τα ΕΑΣ».

Σε ερώτηση για την έλευση της τρόικας σημείωσε ότι, αναμένεται σε λίγες μέρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα φτάσει. Ωστόσο προέβλεψε ότι, είναι δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου.

Κατά τα άλλα ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών εντός του έτους, απέρριψε το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων και υποστήριξε πως οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια ισοδυναμεί με έξοδο από την ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα