Στουρνάρας: Αναμένω απάντηση για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Αναφορικά με τη “λίστα Λαγκάρντ” ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι απέστειλε επιστολή στο Γάλλο ομόλογο του,  στα μέσα Οκτωβρίου, με την οποία ζητά να σταλεί εκ νέου το έγγραφο αλλά δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Ειδικότερα ο κ. Στουρνάρας, του οποίου η ακρόαση συνεχίζεται στην Επιτροπή, ανέφερε:

- Ίσως η πιο χρήσιμη λίστα είναι αυτή με τους 54.000 Έλληνες που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό. Έχουν αρχίσει οι διασταυρώσεις των στοιχείων και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

Έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα για τις καταθέσεις που είναι πάνω από 100.000. Τις επόμενες μέρες θα φύγουν επιστολές με τις οποίες θα καλούν αυτούς που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους οι καταθέσεις τους ή να πληρώσουν ή να τα δικαιολογήσουν.

- Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα, ούτε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

- Δεν είχα κανένα έναυσμα νωρίτερα. Πρώτη φορά έμαθα περίπου στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν έγινε ο σχετικός θόρυβος και ερωτήθηκα από τους «Φαϊνάσιαλ Τάιμς» για το θέμα.

- Μέσα Οκτωβρίου, έστειλα επιστολή στον Γάλλο ομόλογο μου ζητώντας του να σταλεί η λίστα Λαγκάρντ. Δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση.

- Ρώτησα το ΣΔΟΕ αν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής της λίστας και μου απάντησαν αρνητικά.

- Με επιστολή του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης με ρώτησε αν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης και του απάντησα αρνητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα