ΣΤΟΠ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ

Κόκκινο σε επένδυση ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι «άναψε» ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Το Academy Gardens, ένα πρότυπο εμπορικό κέντρο που θα κατασκευαζόταν στη Λεωφ. Κηφισού στο παλιό εργοστάσιο του Πετζετάκη στις Τρεις Γέφυρες. 


Toυ Χάρη Ντιγριντάκη

Πρόκειται για το Academy Gardens, ένα πρότυπο εμπορικό κέντρο που θα κατασκευαζόταν στη Λεωφ. Κηφισού στο παλιό εργοστάσιο του Πετζετάκη στις Τρεις Γέφυρες και για το σκοπό αυτό είχαν αγοραστεί παραπλήσια οικόπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες

η εκτελεστική Επιτροπή του ΟΡΣΑ δεν ενέκρινε την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Αθήνας για τις χρήσεις που θα επέτρεπαν την υλοποίηση του έργου απορρίπτοντας ουσιαστικά τη μελέτη που παρουσίασε η εταιρεία Artume S.A. η οποία υλοποιεί για λογαριασμό ξένου fund το έργο.

Άγνωστο προς το παρόν είναι για ποιους λόγους απορρίφθηκε η σχετική μελέτη, ενώ το «πράσινο φως» για την πραγμάτωση του project είχε δώσει παλαιότερα ο δήμος της Αθήνας. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο παρελθόν στελέχη του ΟΡΣΑ είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την τέλεση του έργου καθυστερώντας την υλοποίηση του με το σκεπτικό ότι ήταν παλαιό βιομηχανικό ακίνητο που έχριζε άλλου είδους αξιοποίηση, αλλά και εξ αιτίας της ύπαρξης πολλών Εμπορικών Κέντρων στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έτσι και αλλιώς το αμερικανικό συμφερόντων Fund είχε εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν αμφίσημες απόψεις αναφορικά με την υλοποίηση του project, το οποίο είχε σημειώσει μεγάλη αδειοδοτική καθυστέρηση, ενώ διέβλεπαν και το ζοφερό οικονομικό κλίμα που ήταν επί θύραις.

Keywords
Τυχαία Θέματα