Στον τελικό η Ντόρτμουντ

00:02 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Η γερμανική ομάδα θα διεκδικήσει το μεγάλο τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Η Ρεάλ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα καιστο πρώτο τέταρτο έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και να πάρει το μομέντουμ της αναμέτρησης. Η…φούρια της όμως εξαντλήθηκε γρήγορα και η Ντόρτμουντ, παρά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Γκέστε, κατάφερε να ελέγξει πλήρως το ματς.

Οι περσινοί πρωταθλητές Γερμανίας μάλιστα άγγιξαν το γκολ στο δοκάρι του Λεβαντόβσκι στο 50′ και στην απίστευτη ευκαιρία του Γιοντογκάν

στο 62′ (στο σουτ του οποίου αντέδρασε έξοχα ο Λόπεθ) χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ρεάλ είχε την τελευταία έκλαμψή της. Ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ στο 83′ και ο Σέρχιο Ράμος διπλασίασε τα τέρματά της “βασίλισσας” στο 89′ για να δώσει διαστάσεις θρίλερ στο ματς αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν ακόμη ένα γκολ για τη μεγάλη ανατροπή. Αυτό το γκολ όμως δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα η Ντόρτμουντ να πανηγυρίσει μία μεγάλη πρόκριση.

ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο (57′ Κακά), Τσάμπι Αλόνσο (67′ Κεντίρα), Μόντριτς, Εζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (57′ Μπενζεμά).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν, Μπλαστσικόβσκι (91′ Σαντάνα), Γκέτσε (14′ Γκρόσκροϊτς), Ρόις, Λεβαντόβσκι (87′ Κελ).

Keywords
Τυχαία Θέματα