Στον Παπούλια Τσίπρας-Κουβέλης

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας και στις 2.30 θα γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια ο Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του matrix24.gr, ο Αλέξης Τσίπρας

θα ζητήσει από τον Πρώτο Πολίτη της χώρας την ουσιαστική συμβολή του ως προς την αντιμετώπιση του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής, ενώ αναμένεται, στις δηλώσεις του, να εξαπολύσει και σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, του Αντώνη Σαμαρά και του συμβούλου του, Χρύσανθου Λαζαρίδη. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα δημοκρατικής ομαλότητας και θα αναφερθεί σε «σενάρια αποσταθεροποίησης», χρεώνοντάς τα όχι μόνο στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά και σε κυβερνητικούς παράγοντες.

Τον έλεγχο της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής και την αντιμετώπισή της ως εγκληματική οργάνωση θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης, παράλληλα, θα υπενθυμίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη και θα υποστηρίξει ότι ως τώρα, η κυβέρνηση έχει επιδείξει «απαράδεκτη ανοχή» στα φαινόμενα φασιστικής βίας.

ΔΗΜΑΡ: Να περιοριστεί η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «η Δικαιοσύνη και τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας πρέπει άμεσα να ελέγξουν τα οικονομικά μέσα της Χρυσής Αυγής, καθώς και τους άδηλους πόρους που μπορεί να έχει η νεοναζιστική συμμορία. Πρέπει επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο δραστικού περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησής της, όπως προέβλεπε ο νόμος Ρουπακιώτη στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται επαναλαμβανόμενες παράνομες δραστηριότητες».

Ταυτόχρονα η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι πρέπει να εξεταστούν άμεσα οι ποινικές υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και οι άδειες οπλοφορίας των στελεχών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα