Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα διόδια Μαλακάσας

Οι συλληφθένες, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης. Οικονομάκος, τέσσερις αντιδήμαρχοί του, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πολίτες πρόεδροι τοπικών συλλόγων, παρέμεινα κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ.

Σε βάρος των εννέα, ηλικίας 37 έως 62 ετών, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παρακώλυσης συγκοινωνιών,

διακεκριμένης φθοράς, διατάραξης κυκλοφορίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό και σύλληψη των ατόμων που προκάλεσαν ζημιές στο κουβούκλιο του σταθμού θα εξεταστούν οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που υπάρχει στα διόδια και στην εθνική οδό.

Με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων, αλλά και της δημιουργία νέων σταθμών στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού «υπογραμμίζοντας το παράδοξο που συμβαίνει στο δήμο Ωρωπού, να λειτουργούν δηλαδή ένας μετωπικός και έξι παράπλευροι σταθμοί διοδίων».

Τη σύλληψη του δημάρχου Ωρωπού και μελών του δημοτικού συμβουλίου καταδίκασε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ζητώντας την άμεση άρση της κράτησής τους και την απόρριψη κάθε κατηγορίας σε βάρος τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα