Στον ανακριτή ο Φιλιππίδης
Οικονομικά στοιχεία και λεπτομερείς αναλύσεις παραθέτει στην απολογία του -που ήδη έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τις έξι ώρες- ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης.
Ο κατηγορούμενος, που παρέδωσε στην ανάκριση υπόμνημα 300 σελίδων, επιχειρεί να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στην τράπεζα από τα δάνεια που τον έφεραν ενώπιόν τους με βαρύ κατηγορητήριο για απιστία και απάτη κατά του Δημοσίου με επιβαρυντικές περιστάσεις.
«Θα δώσω
Ο κ. Φιλιππίδης μάλιστα υποστήριξε στη δήλωσή του ότι «εάν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εγκρίνουν τα δάνεια».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος που αναμένεται να ολοκληρώσει την απολογία του αργά το βράδυ «απαντά» για μια προς μια τις επίμαχες δανειοδοτήσεις. Συγκεκριμένα όπως φέρεται να υποστηρίζει:
Το δάνειο προς επιχείρηση του ζεύγους Γριβέα, που είναι εκζητούμενοι από τις βρετανικές Αρχές, χορηγήθηκε σε μία εταιρεία με καλή εικόνα και πολυετή παρουσία στον χώρο των συνεδρίων.
Το δάνειο προς στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton bank, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγήθηκε με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε χρόνο που η εταιρία -παρότι είχε λάβει και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ- είχε ήδη προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ. Αναφέρει επίσης πως την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής ήταν 24- 26 ευρώ.
Τα δάνεια προς εταιρίες του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά είχαν εξασφαλίσεις για την τράπεζα. Χαρακτηρίζει επίσης ο κ. Φιλιππίδης επωφελή για το ΤΤ τη σύμβαση της τράπεζας με τον επιχειρηματία για συνεργασία τους μέσω της εταιρείας Best Line στον τομέα των πιστωτικών καρτών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι επί διοίκησής του, το ΤΤ απέκτησε υψηλά μερίσματα.
Τέλος για τα δάνεια σε επιχειρήσεις συμφερόντων Π. Ευθυμίου -για τα οποία εκδόθηκε δεύτερο ένταλμα σύλληψής του- ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να αμφισβητεί τη δίωξη που του ασκήθηκε καθώς, όπως λέει, η δανειοδότηση εξυπηρετείται κανονικά από άλλον επιχειρηματία ο οποίος έχει αγοράσει τις επίμαχες εταιρίες.
Ο κατηγορούμενος φέρεται επίσης έτοιμος να δώσει μάχη και για το ζήτημα της επιστροφής του στην Ελλάδα από την Τουρκία, θέμα κρίσιμο που εκτιμάται ότι θα προσμετρηθεί για την ποινική μεταχείρισή του μετά το πέρας της απολογίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φιλιππίδης θα προσκομίσει κρίσιμα έγγραφα όσον αφορά τις συνθήκες επιστροφής του ώστε να αποδείξει ότι δεν έφτασε στην Ελλάδα υπό καθεστώς απέλασης ή υπό καθεστώς διακριτικής συνοδείας αστυνομικών κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο από την Κωνσταντινούπολη. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει μάλιστα ότι γύρισε οικειοθελώς για να κριθεί πριν καν ενεργοποιηθεί το δεύτερο αίτημα έκδοσής του και ενώ το πρώτο είχε ήδη απορριφθεί από την τουρκική δικαιοσύνη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πώς να εξαφανίσετε τα ηλεκτρονικά σας ίχνη από το ίντερνετ μια για πάντα
- Η "εξίσωση" που δίνει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ
- Βρέθηκε γιάφκα με βαρύ οπλισμό
- Καπερνάρος: Έβγαλα τα χρήματα για να αγοράσω σπίτι
- Διευκρινίσεις για την απόσυρση αυτοκινήτων
- Δείτε τα πόθεν έσχες των Κικίλια - Καπερνάρου - Ρεπούση - Σηφουνάκη!
- Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24
- Ηχηρή «απάντηση» Ραγκούση
- Ανακαλύφθηκε άγαλμα του Απόλλωνα
- Στην Αθήνα ο Ζόριτς
- Κηδεύτηκε το στέλεχος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ
- Ντανιέλ Νουί: «Κάποιες τράπεζες δεν έχουν μέλλον»
- Οι νικητές του «Διαγωνισμού του matrix24.gr»
- Τι λέει η Ρεπούση για τα εμβάσματα στο εξωτερικό
- Επίσπευση στην επιλογή γενικών διευθυντών
- Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στη διαθεσιμότητα
- Πρόγραμμα τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών
- Τελευταία Νέα Matrix24
- Στον ανακριτή ο Φιλιππίδης
- Κηδεύτηκε το στέλεχος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ
- Στην Αθήνα ο Ζόριτς
- Οι νικητές του «Διαγωνισμού του matrix24.gr»
- O ΟΤΕ συμμετέχει στο ερευνητικό έργο E3NETWORK
- Όπλα και εκρηκτικά σε σπίτια στην Αττική
- Στην έξοδο ο Γκαρσία
- Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στη διαθεσιμότητα
- Τι λέει η Ρεπούση για τα εμβάσματα στο εξωτερικό
- Ηχηρή «απάντηση» Ραγκούση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Η ώρα για να μιλήσουμε για πολλά πράγματα πλησιάζει...»
- Ένας ίππος για κάθε κιλό βάρους!
- Κομισιόν: 270 εκατ. ευρώ τα χρέη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
- Iκανοποίηση της ΝΔ για την ΕΔΕ του υπουργείου Οικονομικών
- Με άνοδο 0,43% έκλεισε το Χρηματιστήριο
- Έκανε... Ντου(ντού) με την πρώτη
- Mikkelsen: «Πέρασα ένα δύσκολο βράδυ»
- Μ. ΡΕΠΟΥΣΗ: ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
- Αστέρας: Αμφίβολος για τον ΠΑΟΚ ο Κοντοές
- Αμαλιάδα: Βραβεία για τα... μαθηματικά μυαλά



