Στον ανακριτή άλλοι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

08:11 5/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Από τις 9.30 το πρωί που είναι προγραμματισμένα τα ραντεβού των τεσσάρων βουλευτών με τις ανακρίτριες, ενώ την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή καλεί σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο τα μέλη της προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές διώξεις, όπως οι ίδιοι θεωρούν την κατηγορία που βαρύνει τους βουλευτές.

Οι τέσσερις πρώτοι που παίρνουν σήμερα σκυτάλη απολογιών στην υπόθεση της « Χρυσής Αυγής» είναι η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προφυλακισμένου

αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, όπως και οι Μιχάλης Αρβανίτης,Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης . Όλοι τους αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης , που αποτελεί και τον βασικό κορμό της δικογραφίας , η οποία πλέον αριθμεί χιλιάδες σελίδες .

Οι κατηγορούμενοι βουλευτές, εκ του νόμου, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους επιχειρώντας να αντικρούσουν το κατηγορητήριο. Όπως εκτιμάται δε, οι κρίσιμες απολογίες τους θα γίνουν μετά τις εκλογές.

Ανεξάρτητα πάντως από το χρόνο των απολογιών τους το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη διάσκεψη των ανακριτριών και του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τους κατηγορούμενους, καθώς μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει ο καθένας από αυτούς οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Θα κρίνουν δηλαδή ξεχωριστά για τον καθένα αν μετά την απολογία τους κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους .

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ήδη προφυλακισμένοι για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ άλλοι τρεις συνάδελφοί τους είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τις επόμενες μέρες σειρά στο ανακριτικό γραφείο αναμένεται να πάρουν και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους η Βουλή με την απόφασή της έχει σηκώσει το πέπλο της ασυλίας τους .

Και όταν ολοκληρωθεί η ... βουλευτική παρέλαση από το ανακριτικό γραφείο θα έχει φτάσει και η ώρα τους τέλους της ανάκρισης. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τη δικονομία, οι προβολείς θα στραφούν στον εισαγγελέα και τελικά στους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, οι οποίοι με βούλευμα που θα εκδώσουν θα αποφασίσουν πόσοι και ποιοι από τους σχεδόν 70 κατηγορούμενους -πολιτικά και μη πρόσωπα - θα καθίσουν στο εδώλιο και θα λογοδοτήσουν για όλα όσα τους αποδίδονται. Μία δίκη, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δικαστικών κύκλων, αναμένεται να διεξαχθεί στο επόμενο δικαστικό έτος, που κατά παράδοση ξεκινά μετά την 16η Σεπτεμβρίου 2014.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν καλέσει τους υποστηρικτές τους να είναι παρόντες, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές διώξεις που αντιμετωπίζει η οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα