Στο σφυρί η βίλα του Γιάννη Μόραλη έναντι 1,1 εκατ. ευρώ

Το ενδιαφέρον για την εξοχική βίλα με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας είναι έντονο.Πάνω από 20 άτομα, Ελληνες και Γάλλοι επιχειρηματίες αλλά και εφοπλιστές θέλουν να προχωρήσουν στην αγορά του μαγικού οικήματος του σπουδαίου εικαστικού Γιάννη Μόραλη.

Το σπίτι,δημιουργία του σπουδαίου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη,αποτελείται από δύο οικήματα συνολικού εμβαδού 500 τετραγωνικών μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ένα πυκνόφυτο οικόπεδο 1,5 στρέμματος, δίπλα στη θάλασσα.

Και τα δύο διαθέτουν σαλόνια, κουζίνες, λουτρά και ενιαίους χώρους με μεγάλο ύψος. Μάλιστα, στο

ατελιέ του μεγάλου ζωγράφου βρίσκονται ακόμη τα πινέλα του και οι μισοτελειωμένοι καμβάδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso»,κάτοικοι, φορείς του νησιού, αλλά και ο δήμαρχος της Αίγινας προσπαθούν να αποτρέψουν την πώληση του σπιτιού.

Μάλιστα, ο τελευταίος έστειλε και σχετική επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο αγοράς του σπιτιού από το υπουργείο, σε συνεργασία με το δήμο Αίγινας, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού, εκθέσεων και παρουσίασης, μελέτης και ανάδειξης του έργου του Γιάννη Μόραλη.

Τη διάσωση της ιστορικής οικίας στην Αίγινα, είχε ζητήσει πριν από δύο χρόνια ο τότε βουλευτής Α” Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Καρύδης είχε δηλώσει ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή ώστε να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα