Στο μικροσκόπιο της εφορίας στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια

09:18 8/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα ελέγξουν εάν το ποσό που έλαβαν δικαιολογείται από το ύψος των εισοδημάτων τους καθώς και αν το το ετήσιο ποσό που πληρώνουν για το δάνειο τους καλύπτεται από το δηλωθέν εισόδημα.

Δηλαδή θα ελεγχθεί εάν το ετήσιο ποσό δόσεων υπερβαίνει τις ετήσιες αποδοχές. Ε αυτό την περίπτωση θα διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και περιπτώσεων ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτών θα βρεθούν τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που έλαβαν φορολογούμενοι από το 2000 και μετά με το βάρος να πέφτει στα στεγαστικά

δάνεια που υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.

Ή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να ελέγξουν τους πλούσιους φορολογούμενους και τους αυτοαπασχολούμενους όπως άλλωστε είναι και οι οδηγίες του διεθνούς νομισματικού ταμείου. Από την επεξεργασία του υλικού που θα συγκεντρωθεί και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων επικινδυνότητας θα επιλεγούν εκείνοι που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα για την ειλικρίνεια του εισοδηματικού και περιουσιακού τους προφίλ στην εφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα