Στο Μάριμπορ για την ανατροπή η Εθνική

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Τετάρτης (21:00) τη Σλοβενία, με σκοπό να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε στο ΔΑΚ Ευόσμου μετά τη νίκη των Σλοβένων με 2-3 σετ.

Η αποστολή έφτασε στο Μάριμπορ οδικώς από το Γκρατς (40 λεπτά διαδρομή), ενώ είχαν προηγηθεί δύο πτήσεις από Θεσσαλονίκη στη Βιέννη και από Βιέννη

στο Γκρατς. Αμέσως μετά την άφιξή της στη σλοβενική πόλη ακολούθησε προπόνηση στο Λούκνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη αναμέτρηση. Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει χωρητικότητα 2.500 θέσεων, με τους Σλοβένους πάντως να μην έχουν μεγάλες προσδοκίες για σημαντική παρουσία του κόσμου.

Για την ευκαιρία και την πρόκληση που έχει αυτός και οι συμπαίκτες του στο παιχνίδι του Μάριμπορ μίλησε ο Παναγιώτης Πελεκούδας: «Δυστυχώς στον πρώτο αγώνα δεν καταφέραμε να είμαστε από πάνω και να έχουμε τον πρώτο λόγο, αλλά η απόδοσή μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε στο ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε» τόνισε αρχικά ο διεθνής κεντρικός για να συμπληρώσει: «Ο τρόπος που διαχειριστήκαμε το παιχνίδι μας κάνει να ελπίζουμε. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μας και την Ελλάδα να ξαναβρεθούμε στα μεγάλα σαλόνια. Σίγουρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και η Σλοβενία παραμένει το φαβορί μετά την πρώτη της νίκη. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε την έδρα της και να είμαστε αυτοί που θα περάσουμε στον τελικό».

Την πίστη του ότι η Εθνική θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ εξέφρασε ο Ντίμα Φιλίποφ. Ο διεθνής πασαδόρος ανέφερε σχετικά: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι Σλοβένοι έχουν πλεονέκτημα, αλλά θα παίξουμε με ψυχή. Η Σλοβενία έχει μόνο μία ήττα από τα Σκόπια, όμως στον πρώτο αγώνα την κοιτάξαμε στα μάτια, δείξαμε ότι μπορούμε και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση μέχρι τέλους». Όσο για την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο Φιλίποφ τόνισε: «Σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά εδώ που φτάσαμε θα τα δώσουμε όλα. Πρέπει να προσέξουμε κάποια λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Παίξαμε ωραίο βόλεϊ και το ίδιο θέλουμε να επαναλάβουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα