Στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΓΣΕΕ για τα μνημόνια

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει η Γενική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου να αντικρούσει εργασιακά και ασφαλιστικά συστήματα που περιλαμβάνονται στα μνημόνια.

Αυτό τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε ενόψει του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου του

2013.

Η ΓΣΕΕ έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ίδιο θέμα ενώ στις 28 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των εθνικών ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα όπου θα συζητηθεί ο συντονισμός της δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

«Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός για τη λίστα Λαγκάρντ» ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος που πρόσθεσε ότι «οι έχοντες και κατέχοντες μένουν για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο, ενώ το χρέος καλείται να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας».

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον των συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κατήγγειλε ότι ασκούνται πιέσεις για την εισαγωγή του δικαιώματος της ανταπεργίας των εργοδοτών στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα