«Στο ευρωκοινοβούλιο έχω χτίσει έναν ευρωπαϊκό και πολιτικό ρόλο με προοδευτικό πρόσιμο»

Σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» η κ. Κοππά εξηγεί τους λόγους που κατέρχεται ξανά ως υποψήφια στις ευρωεκλογές: «Βρέθηκα να ηγούμαι μιας ομάδας ευρωβουλευτών σοσιαλιστικού κόμματος που έπρεπε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που ισοπέδωνε το κοινωνικό κράτος. Τότε έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τον δισταγμό "συντροφικών" κυβερνήσεων του Νότου -"δεν είμαστε Ελλάδα", έλεγαν- και παράλληλα τον ρατσιστικό παροξυσμό συναδέλφων από τις χώρες του Βορρά...».

Αναφορικά με την ψήφιση της έκθεσής της που ενίσχυσε τις ελληνικές θέσεις έναντι των Σκοπίων,

η κ. Κοππά σημειώνει ότι έθετε ως προϋπόθεση ένταξής τους την επίλυση των διμερών διαφορών και προσθέτει: «Εν πάση περιπτώσει, έχω χτίσει ένα ευρωπαϊκό και πολιτικό ρόλο που μου επιτρέπει να έχω άποψη σε θέματα που είναι κρίσιμα για τη χώρα μας. Στην Ευρωβουλή των 751 μελών από 28 κράτη ο ρόλος μας δεν μας ανήκει, τον κερδίζουμε. Ο δικός μου είχε σταθερά προοδευτικό πρόσημο».

Παράλληλα ασκεί κριτική στο ΠΑΣΟΚ, για τις κόκκινες γραμμές: «Ποιες ήταν τελικά οι κόκκινες γραμμές του ΠΑΣΟΚ; Καταργήθηκε κάθε διαδικασία διαφάνειας και αξιοκρατίας, είχαμε κομματικούς διορισμούς στο Δημόσιο αντί για opengov., είχαμε το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και "μεταρρυθμίσαμε" την ΕΡΤ με ένα εντελώς αντισυνταγματικό "μαύρο"».

Αναφορικά με τις ...επιτυχίες της κυβέρνησης, επισημαίνει ότι μπορεί να είχαμε κάποιες δημοσιονομικές επιτυχίες στους αριθμούς, αλλά όχι στην κατάσταση των ανθρώπων και της πραγματικής οικονομίας. «Το κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος που κατεβλήθη είναι δυσανάλογα υψηλό με την πρόοδο των δημοσιονομικών δεικτών που σημειώθηκε. Και φυσικά διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά τους» προσθέτει η κ. Κοππά.

Keywords
Τυχαία Θέματα