Στο επίκεντρο επενδύσεις και ανάπτυξη

Παράλληλα επιβεβαίωσαν ότι παραπέμπεται σε δεύτερο χρόνο ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης (τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου).

«Πρέπει το σχήμα να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό διοικητικό και πολιτικό συντονισμό, να έχουμε πλήρη συνεννόηση για τα θέματα που έχουν πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Φώτης Κουβέλης.
«Θα

συγκεκριμενοποιήσουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες, πώς και με ποιο τρόπο θα υπάρξει ο συντονισμός της λειτουργίας της κυβέρνησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κάθε υπουργείο χωριστά…» είπε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο συντονισμός θα περάσει μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου που θα αναλάβει να ενημερώνει τους κυβερνητικούς εταίρους για τις πρωτοβουλίες των υπουργείων.

«Μετά τη θετική απόφαση του Eurogroup και τη νέα αφετηρία για τη χώρα, το θέμα είναι η ανακοπή της ύφεσης, η αντιμετώπιση της ανεργίας, το θετικό πρόσημο, οι ρυθμοί ανάπτυξης και οι δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επίσης τόνισε ότι ο πολίτης πρέπει να νιώσει ασφαλής και ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα τελευταία, όπως πράγματι είναι».

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος και ανέφερε ότι η χώρα μπορεί να κάνει τη στροφή και ο πρώτος πυλώνας στη νέα πορεία είναι η κοινωνική συνοχή.

Ο δεύτερος άξονας, κατά τον κ. Βενιζέλο, είναι η λήψη πρακτικών μέτρων για την ανάπτυξη, που δεν είναι μόνο οι αποκρατικοποιήσεις, αναφέροντας ότι πρόκειται για τις μικρές καθημερινές αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχτούν από το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ερώτηση για το φορολογικό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι πρέπει να φύγουμε από τη συζήτηση για τα φορολογικά μέτρα και να πάμε στη συζήτηση για το εθνικό φορολογικό σχέδιο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού λέγοντας ότι δεν ετέθη ζήτημα ανασχηματισμού ούτε αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στη χώρα μας, έπειτα και από την απόφαση εκταμίευσης της δόσης βρίσκονται «σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση» και πρόσθεσε ότι απομένει πια να μπει μπροστά η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε, έθεσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ως απαραίτητη προϋπόθεση να δημιουργηθεί έναν κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τους αγρότες.

Ο κ. Κουβέλης με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε θέμα ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για το φορολογικό είπε πως τα τρία κόμματα συμπίπτουν στα περισσότερα θέματα και ότι όπου υπάρχουν διαφορές θα συζητηθούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία που ξεκινάει αύριο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ωστόσο ερωτηθείς για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ περί καθιέρωσης απλής αναλογικής, απάντησε ότι η πρόταση του κόμματός του στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και στην καθιέρωση θεσμών ενίσχυσής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα