Στο έλεος της κακοκαιρίας Ευρώπη και Ιαπωνία

Καταιγίδες, πλημμύρες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι πλήττουν αρκετές περιοχές της Ευρώπης αλλά και της Ιαπωνίας δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα για τις χώρες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Βρετανία

Η Βρετανία είναι μάλλον η χώρα που έχει έρθει αντιμέτωπη με τα περισσότερα προβλήματα ζώντας στον εφιάλτη των πλημμύρων, με τους κατοίκους σε πολλές περιοχές να μετρούν ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες. Το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας έχει υποστεί μεγάλες ζημιές σε πολλά τμήματα. Η νοτιοδυτική πλευρά είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα, ενώ εκατοντάδες

άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Παράλληλα με όλα αυτά επικίνδυνα δείχνει να ανεβαίνει κ η στάθμη του Τάμεση μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, θέτοντας σε συναγερμό τη βρετανική κρατική μηχανή. Σε 14 νέα σημεία στο νότιο τμήμα της χώρας αναμένονται πλημμύρες.

Γαλλία

Και η δυτική ακτή της Γαλλίας μετρά ζημιές από την κακοκαιρία, που χαρακτηρίζεται από ισχυρούς ανέμους και γιγαντιαία κύματα. Η στάθμη του νερού από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρότατες καταιγίδες προκάλεσαν κατολισθήσεις αλλά και προβλήματα στους δρόμους στη Redon, μια μικρή πόλη της Γαλλίας.

Ισπανία

Σε επιφυλακή είναι οι αρχές της Ισπανίας καθώς μια νέα, έντονη καταιγίδα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το προσεχές διάστημα. Τεράστια κύματα κατά μήκος της ακτής της Ισπανίας έχουν προκαλέσει ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε παράκτιες πόλεις και κωμοπόλεις, ενώ πολλά είναι και τα ατυχήματα πεζών.

Επίσης, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Σλοβενία και την Κροατία έμειναν χωρίς ρεύμα μετά τις ισχυρές βροχές. Στη Σερβία, η ισχυρή χιονόπτωση εγκλώβισε εκατοντάδες οδηγούς στα οχήματά τους. Χρειάστηκε η κινητοποίηση του στρατού για να ξεκινήσει ο καθαρισμός των οδικών αξόνων.

Ιαπωνία

Από ότι φαίνεται όμως η Ευρώπη δεν ήταν η μόνη πληγείσα από το κύμα κακοκαιρίας. Φονικές διαστάσεις έχει πάρει ο χιονιάς στην Ιαπωνία. Από αυτή την πρωτοφανή κατάσταση έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.250 τραυματίστηκαν την Κυριακή και το Σάββατο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα αεροδρόμια αφού συνολικά χθες και σήμερα έχουν ακυρωθεί 1.040 πτήσεις. Στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, που απέχει από το Τόκιο 60 χιλιόμετρα, παραμένουν αποκλεισμένοι 5.000 επιβάτες γιατί οι δρόμοι που το συνδέουν με την πρωτεύουσα είναι σε κακή κατάσταση.

Οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί στο Τόκιο, όμως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βόρεια της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα