ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΣΥΡΙΑ

Ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις στο Χαλέπι και τα περίχωρα της Δαμασκού, ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την έναρξη συνομιλιών για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, ενώ ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε το σχέδιο «αυταπάτη».

Ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, Αμπντέλ Μπάσετ Σάιντα, δήλωσε ότι εντός εβδομάδων θα διεξαχθούν συνομιλίες για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και ότι αυτή η κυβέρνηση θα ξεκινήσει το έργο της, από τη στιγμή που θα απομακρυνθεί από την εξουσία ο Άσαντ μέχρι την διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών. Όπως είπε ο ίδιος, τα

περισσότερα μέλη της θα προέρχονται από την αντιπολίτευση αλλά σε αυτήν μπορεί να συμμετάσχουν και κάποια πρόσωπα από την κυβέρνηση Άσαντ.

Σε παρέμβασή του το Ιράν δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, τόνισε: «Πρέπει να δούμε προσεκτικά τη Συρία και το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας». Παράλληλα, χαρακτήρισε μια αυταπάτη την ιδέα μιας ελεγχόμενης μεταβίβασης εξουσίας στη Συρία. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το να θεωρούμε αφελώς και λανθασμένα ότι αν υπάρξει κενό εξουσίας ενδεχομένως στη Συρία και αν υπάρξει μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία, απλώς θα ανέβει στην εξουσία μια άλλη κυβέρνηση, αυτό θεωρώ είναι απλά ένα όνειρο. Είναι μια αυταπάτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα