Στις ελληνικές καλένδες η υπόθεση Μπαλτάκου

Σε χρόνο μετά τις εκλογές, και εάν, παραπέμπεται, όπως είχε προαναγγείλει το matrix24.gr, η συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου που είχε ζητήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Παρά τη χθεσινή επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Ευ. Μεϊμαράκη για καθορισμό της διεξαγωγής της συζήτησης ενός των 30 ημερών που προβλέπει ο Κανονισμός, τέτοια συζήτηση δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον πριν τις εκλογές. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει μία πολιτική μάχη που θα άλλαζε σημαντικά την ατζέντα την οποία οικοδομεί ενώ παράλληλα θα έδινα βήμα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να επαναλάβουν τα όσα ισχυρίζονται περί πολιτικής δίωξης. Αν και επισήμως το Μαξίμου σημειώνει ότι είναι πρόθυμο να δώσει τη μάχη αφού κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε τη σύμπλευση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρ.Αυγής, το νομοθετικό έργο που εκκρεμεί (συζητείται το σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών, εκκρεμούν δύο νομοσχέδια του Ανάπτυξης και το Μεσοπρόθεσμο), οι υποχρεώσεις των κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλου λόγω Προεδρίας και Εκλογών αλλά και το γεγονός ότι η Βουλή θα κλείσει την επόμενη Παρασκευή, 9 Μαϊου, για τις εκλογές, οδηγούν στις ελληνικές καλένδες το ζήτημα.

Εχθές, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ασκήσει πίεση στον Πρόεδρο της Βουλής για το θέμα, ωστόσο δεν είναι στα χέρια του κ. Μεϊμαράκη η οργάνωση της συζήτησης καθώς επί της ουσίας η ημερομηνία διεξαγωγής συμφωνείται μεταξύ των κομμάτων κατά τη διάσκεψη των Προέδρων. Παράλληλα, η αποκάλυψη της ανοικτής επιστολής του Χρ. Παππά από τον Κορυδαλλό, με την οποία ισχυρίζεται πώς ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πολιτικός φίλος του Δημ. Αβραμόπουλου, βουλευτής Κων. Τσιάρας έδειχνε... κατανόηση για τις αθέμιτες πιέσεις που ασκούνταν στη Χρ. Αυγή ήρθε να αναζοπυρώσει την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα, η επιστολή του Ηλία Κασιδιάρη – παράλληλα με την επιστολή Τσίπρα για την προ ημερησίας συζήτηση - με την οποία ζητούσε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά Σαμαρά, Αθανασίου και Δένδια, έδωσε στο Μαξίμου την ευκαιρία σε γαλάζια στελέχη να διακρίνουν παράλληλες πορείες και να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στρώνει το χαλί για το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα