ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ «ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ» ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ

Συγκροτήματα από τη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου στις 17, 23 και 31 Μαΐου 2012, στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ, υπό τον τίτλο «Support your local heroes!», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Της Χαράς Ιωάννου

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης

παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του, αρχικά σε έξι συγκροτήματα από την ποπ και ροκ σκηνή της πόλης. Οι «τοπικοί ήρωες» είναι η νέα μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, που παίζουν διαφορετικά είδη μουσικής από rock, post – rock και electronica, μέχρι jazz, swing, funk, reggae και rock n’ roll.
Η είσοδος στις συναυλίες θα είναι ελεύθερη, ώστε να τις παρακολουθήσει σε μία δυσχερή οικονομική συγκυρία ένα ευρύτερο κοινό, διαφορετικών ηλικιών, με διαφορετικά ακούσματα και αισθητική.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Five Star Hotel:
Είναι από τη Θεσσαλονίκη, αν και ακούγοντας την indie pop που παίζουν νομίζεις ότι ζουν σε κάποια γειτονιά του Μάντσεστερ. Έχουν κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα pop κομμάτια (“Underground”) που έχει γράψει ελληνική μπάντα και συνεχίζουν να κάνουν live, σε διάφορους χώρους της πόλης. Ο Γιώργος Μπέγκας στα φωνητικά έχει ήδη ξεχωρίσει ανάμεσα στους πιο ιδιαίτερους τραγουδιστές της αγγλόφωνης pop σκηνής, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του γκρουπ φροντίζουν για το δυνατό, «δεμένο» ηχητικό αποτέλεσμα της μπάντας.

Περισσότερα στο www.myspace.com/fivestarhotelx

Vipervikings:
Οι Vipervikings υπόσχονται μια indie electronic rock συναυλία, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τους δίσκου “The Empire of sleep” και του videoclip τους στο Los Angeles. Παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους μαζί με πολλά καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια. Μοιρασμένοι ανάμεσα στην dance και την ηλεκτρονική indie rock, οι Vipervikings συνδυάζουν ηλεκτρονικά beat, synthesizer και samples με κλασικά έγχορδα και κιθαριστικά soundscapes. Όταν οι περισσότεροι από τα μέλη της μπάντας ήταν μόλις 19 χρόνων έγιναν η νεώτερη μπάντα που εμφανίστηκε στο Rockwave Festival του 2008. Έχουν επίσης συμμετάσχει στα 42α Δημήτρια και έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερα στο http://www.thevipervikings.com/

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ

Kid Galax:
Ο Kid Galax (Δημήτρης Πολιούδης) ζει και γράφει μουσική στη Θεσσαλονίκη. Διατηρώντας πολυάριθμα side-project παράλληλα με τη σόλο πορεία του, έχει συμμετάσχει ερμηνευτικά και στιχουργικά στα δύο επιτυχημένα άλμπουμ του Monsieur Minimal, με τον οποίο έχει μοιραστεί στο παρελθόν πολλές φορές τη σκηνή. Με μια ήδη ισχυρή παρουσία στη διαδικτυακή κοινότητα και στα τοπικά μουσικά μέσα, το ντεμπούτο του άλμπουμ “Lullabites” κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη νεοσύστατη δισκογραφική Break Even. Τα 13 τραγούδια του άλμπουμ -10 αγγλόφωνα και 3 ελληνόφωνα- όλα γραμμένα από τον ίδιο, ηχογραφήθηκαν στο Studio 45 της Θεσσαλονίκης, με παραγωγό τον Άρη Καρακάση.

Περισσότερα στα www.facebook.com/kidgalaxmusic, www.soundcloud.com/kid-galax, www.twitter.com/kidgalax

Jane Doe:
Ένας δίσκος

Keywords
Τυχαία Θέματα