Στην τελική ευθεία για ανάδειξη νέας ΚΕ στο ΠΑΣΟΚ

07:38 2/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Εντός της ημέρας αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι «λίστες υποψηφίων» που εκτός απροόπτου θα προέρχονται τόσο από τους «βενιζελικούς», όσο από την πλευρά Καρχιμάκη, την πλευρά Παναγιωτακόπουλου και εκείνη των «πρώην υφυπουργών». Οι υποψήφιοι πάντως έχουν ήδη «πέσει» στην «μάχη του σταυρού», με το εκλογικό κέντρο που θα προταθεί σήμερα να είναι 30%, παρά τις έντονες διαφωνίες χθες μερίδας στελεχών όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που προτίθεντο να θέσουν το θέμα σε ψηφοφορία στον βαθμό που

η πρόταση θα αφορούσε σε μέτρο μεγαλύτερο του 20%. Στην επίσημη πρόταση που θα κατατεθεί δε, θα προβλέπονται και αριστίνδην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτά θα είναι όλοι οι βουλευτές του κόμματος, εκείνοι που ενώ εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου πέρσι, δεν είχαν την ίδια τύχη στου Ιουνίου και στον βαθμό που το επιθυμούν οι επικεφαλής των τριτοβάθμιων σωματείων.

Κατά τα λοιπά, το ενδιαφέρον για σήμερα, δεύτερη μέρα του συνεδρίου εστιάζεται :

- Στις ψηφοφορίες που θα ζητηθούν από συνέδρους και θα διεξαχθούν το βράδυ, λίγο πριν από το κλείσιμο των εργασιών. Ήδη άλλωστε έχει προαναγγελθεί τόσο από τον επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, όσο και από τον Χάρη Τσιόκα η θέση σε ψηφοφορία του ζητήματος παραμονής ή αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.

- Στην εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που χθες δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί στην έναρξη του συνεδρίου, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει στο συνέδριο, εκτός βεβαίως μεγάλου απροόπτου.

- Η ομιλία το απόγευμα του Μιχάλη Καρχιμάκη, που θα βάλει και το πλαίσιο των απόψεων της «κίνησης των 75».

- Η δευτερολογία Βενιζέλου, και όσα θα ʽαπαντήσειʼ ίσως στα στελέχη που ζητούν την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και όσους επιμένουν στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ, αντιτασσόμενοι στην πρότασή του για κοινή εκλογική κάθοδο της Κεντροαριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα