Στην Πορτογαλία ο Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Πορτογαλία συμπίπτει με την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ενημέρωση απ΄την Κουμουνδούρου, θα λάβει μέρος σε πορεία, θα μιλήσει σε δημόσια εκδήλωση, ενώ θα έχει και συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες της Πορτογαλίας.
Το ταξίδι Τσίπρα στην Πορτογαλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη

Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί όχι μόνο με πολιτικούς της πορτογαλικής Αριστεράς, αλλά και με Σοσιαλδημοκράτες, όπως τον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό, Μάριο Σοάρες.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Πορτογαλία έχει ως εξής:

Πέμπτη 25/04/2013

15:00 Συμμετοχή στην πορεία

21:00 Ομιλία σε δημόσια εκδήλωση, οργανωμένη από το Βloco de Εsquerda, στην Avenida de Roma, 14 L; postal code 1000 – 265 Lisboa.

Παρασκευή 26/04/2013

12:00 Συνάντηση με το προεδρείο του εργατικού συνδικάτου CGTP-IN, στα γραφεία του συνδικάτου.

13:00 Συνάντηση με τον Σοσιαλιστή π. Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Mário Soares.

Πάντως, όπως έγραψε το matrix24.gr, το σχέδιιο της Κουμουνδούρου είναι να μην περιοριστεί η επαφή του Αλέξη Τσίπρα στην Πορτογαλία. Αντίστοιχα ταξίδια θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις υπόλοιπες χώρες του Νότου, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μέτωπο των χωρών του Νότου, για να πιέσουν το Βερολίνο να «χαλαρώσει» την πολιτική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα