ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΡΥΘΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ

Την μεθεπόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι έρχεται στην Αθήνα ο Αυστριακός επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν προκειμένου να συζητήσει και να «αναζωπυρώσει» τις δράσεις και τα προγράμματα που ήδη τρέχουν.

Επίσης ο Γιοχάνες Χαν μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, επανέλαβε ότι είναι σημαντικό η νέα ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει τη σωστή κατεύθυνση, εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα

Αναφερόμενος στο ζήτημα

της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν θέλει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα, πως αυτή συνδέεται με επιπλέον κόστος και προσέθεσε ότι  θα είναι καθοριστική η παρουσίαση από ελληνικής πλευράς ενός συνολικού σχεδίου και η συζήτηση επ΄ αυτού.

Αυτή τη φορά ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η κοινωνική διάσταση και επισήμανε πως η ελληνική πλευρά πρέπει να προχωρήσει αρκετά θέματα που μπορούν να διεκπεραιωθούν γρήγορα, κάτι που θα αποτελούσε «ένα σημαντικό μήνυμα προς την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Σχετικά με τα Διαρθρωτικά Ταμεία, σχολίασε ότι σε κάθε χώρα- μέλος της Ε.Ε. υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα προγράμματα, για τη διάθεση των πόρων μέσα σε ένα διάστημα επτά ετών, και σημείωσε πως ενώ η τρέχουσα περίοδος ολοκληρώνεται σε ενάμιση χρόνο, πολλά προγράμματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως από το σύνολο των 350 δισ. ευρώ, δεν έχουν ταυτοποιηθεί για συγκεκριμένα προγράμματα περίπου 50- 60 δισ. και προσέθεσε ότι απαιτείται στο σημείο αυτό η πρωτοβουλία των χωρών, κυρίως στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα