Στη Σικελία τρώνε πορτοκάλια ...Τσίπρας

12:48 6/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Έπειτα από τις ημίγυμνες φωτογραφίες και την αποκαλυπτική καμπάνια, ήρθε λοιπόν το... Πορτοκάλι Τσίπρας να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της νέας αυτής καμπάνιας, Άντζελο Σαρατσίνι, σκοπός της κίνησης αυτής είναι να αντικατασταθούν οι κονκάρδες της προεκλογικής καμπάνιας του ιταλικού συνδυασμού.

Και η επιλογή του πορτοκαλιού απλή: «καλλιεργείται με αγάπη από τα χέρια χιλιάδων αγροτών στην Ελλάδα» και κάθε μέρα ποτίζεται

και μεγαλώνει από τον ήλιο του νότου!

«Αυτό είναι το πορτοκάλι που θα ήθελαν να μη σας αφήσουν να φάτε. Ποιος; Εκείνοι που έχουν κυβερνήσει την Ευρώπη μέχρι σήμερα... μέσω οδηγιών που ενθαρρύνουν τις πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες εμπορεύονται τα τρόφιμα σε πολύ χαμηλό κόστος. Είναι αυτοί που αποφασίζουν τι πρέπει να τρώτε και σε τι τιμή, ότι αντί για ένα ελληνικό πορτοκάλι πρέπει να αγοράσεις ένα άλλο, που έρχεται από πολύ μακριά. Θα ήθελαν να σου κλέψουν το πιο σημαντικό δικαίωμα: το δικαίωμα να επιλέγεις το φαγητό που θα φας... Θα ήθελαν να είναι σε θέση να ελέγχουν και τις τιμές και την ποιότητα: δηλαδή τη... διατροφικοκυριαρχία» υποστηρίζουν οι εμπνευστές της καμπάνιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα