Στη Γερμανία για αποθεραπεία θα μεταβεί η Τιμοσένκο

Η επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ φαίνεται πως παρακίνησε τον Γιανουκόβιτς στη λήψη της εν λόγω απόφασης, μιας και η ΕΕ έχει θέση ως όρο την απελευθέρωση της Τιμοσένκο για να προχωρήσει στη συμφωνία.

Ο Γιανουκόβιτς πάντως, στα χθεσινά του σχόλια δεν έκανε λόγο για απονομή χάριτος και υπαινίχθηκε ότι μετά τη θεραπεία της στο Βερολίνο, η Τιμόσενκο θα επιστρέψει στη φυλακή στην Ουκρανία, κάτι που θα απέκλειε τις όποιες πολιτικές της φιλοδοξίες.

Η 52χρονη Τιμόσενκο–η

δριμύτερη πολιτική του αντίπαλος–καταδικάστηκε το 2011 σε επταετή ποινή κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας ύστερα από μία, κατά την ΕΕ, πολιτική δίκη.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν συνδέσει την απελευθέρωσή της με την υπογραφή μιας συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας στην σύνοδο κορυφής, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 28 και στις 29 Νοεμβρίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Σε σχόλια που έκανε στους δημοσιογράφους ο Γιανουκόβιτς στην ανατολική Ουκρανία και που επιβεβαιώθηκαν στην ιστοσελίδα του, αναφέρει ότι το κοινοβούλιο ήδη επεξεργάζεται σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει στην Τιμόσενκο να μεταβεί στη Γερμανία για ιατρική θεραπεία.

Η Τιμοσένκο λαμβάνει θεραπεία από Γερμανούς γιατρούς για τα προβλήματα στη μέση που αντιμετωπίζει σε νοσοκομείο της βόρειας πόλη Καρκίβ, όπου κρατείται φρουρούμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα