ΣΤΕΝΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

Κατακόρυφα θα υψώσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα, αλλά και των νέων μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε αυτές τις 12 ημέρες που θα λειτουργήσει η Βουλή

ως τις 5 Αυγούστου, έχει αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, να ακολουθήσει την τακτική του «σκληρού ροκ» σε ό,τι αφορά στην αντιπολίτευση που θα ασκήσει στην κυβέρνηση. Ενδεικτική ήταν η φράση που είπε χθες στους βουλευτές του. «Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», προέτρεψε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους συνομιλητές του, «βλέπει» ότι η κυβέρνηση δε θα καταφέρει να γλιτώσει την κοινωνική καταστροφή.

«Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι το φθινόπωρο έρχεται με μαθηματική ακρίβεια κοινωνικό κραχ, είναι επικίνδυνοι», επισήμανε και χθες, προβλέποντας ότι όταν έρθουν τα εκκαθαριστικά, οι έκτακτες εισφορές, το ΕΤΑΚ και τα χαράτσια της ΔΕΗ, τότε η ύφεση θα βαθύνει απότομα και η κοινωνία θα βρεθεί στο χείλος της καταστροφής.

Άλλωστε, όπως διαβεβαιώνουν το matrix24.gr καθημερινοί συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας προβλέπει ότι, εκτός της κοινωνικής καταστροφής, αν η τρόικα επιμείνει στην ίδια συνταγή, τελικά η Ελλάδα δε θα καταφέρει να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ, όσο η κρίση στην ευρωζώνη θα εξαπλώνεται. «Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής», τονίζει δημοσίως, και όχι μόνο, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας, θεωρώντας ότι αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι για τη χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επί τη βάσει αυτών των εκτιμήσεων καταστρώνει και τη στρατηγική του, λέγοντας στους συνομιλητές του: «μακάρι να διαψευστώ…»

Keywords
Τυχαία Θέματα