Στα Τρίκαλα ο Ρουπακιώτη για την απόπειρα του Βλαστού

Πάντα έρχονται πληροφορίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης και πάντα αξιολογούνται και αξιοποιούνται, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, απαντώντας σε ερώτηση, εάν υπήρχαν πληροφορίες για το σχέδιο απόδρασης του βαρυποινίτη κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού, κατά την έξοδό του από τις φυλακές των Τρικάλων.

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε: «Το κράτος έχει γονατίσει γενικώς.

Τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα δικαστήρια, οι φυλακές. Κι έτσι αναδεικνύεται σε μεγαλύτερο βαθμό ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν στις δράσεις και οι φύλακες και τα στελέχη και η εξωτερική φρουρά και οι αστυνομικοί, που κι αυτοί έχουν αναλάβει τον δικό τους ρόλο σε ό,τι αφορά τη φρούρηση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, με έναν πενιχρό υπολογισμό, να καλύψουμε άμεσες ανάγκες».

Νωρίτερα, ο κ. Ρουπακιώτης είχε αναφερθεί στην αυτοθυσία των δύο εξωτερικών φρουρών των φυλακών Τρικάλων, αλλά και στη γενικότερη συμβολή των σωφρονιστικών υπαλλήλων, των αστυνομικών και του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, στην αποτροπή της χθεσινής απόδρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα