Στα 77 δισ. εκτινάσσουν Γερμανοί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάϊντερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τα 10-11 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, όπως υπολογίζει η γερμανική κυβέρνηση (αλλά και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών).

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό,

στην περίοδο 2015-2020 η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα πρόσθετο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ακριβώς, αλλά ασφαλώς θα πρόκειται για «διψήφιο νούμερο».

Το κενό προκύπτει από την παρατεινόμενη ύφεση και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τονίζει ο Κάρστεν Σνάϊντερ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ «να βάλει τα νούμερα στο τραπέζι όσο το δυνατόν γρηγορότερα». Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει ο πολιτικός των σοσιαλδημοκρατών, και η τρόικα είχε αποφανθεί, κατά την τελευταία ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί συνολικά άλλα 77 δισ. μέχρι το 2020.

Εκποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων προτείνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων

Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων επαναφέρει την πρότασή του περί αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων. Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του συνδέσμου Ούλριχ Γκρίλλο δηλώνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, όπως υποστηρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα