ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΑΠΟΥΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

13:15 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Για παντελή απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από τις διεργασίες της συνόδου κορυφής έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Τι θα είμαστε; ο καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης;» διερωτήθηκε.

«Δεν μπορεί τελικά εμείς να χρησιμοποιούμαστε ως φόβητρο, ως ένα άλλο δηλαδή πειραματόζωο, για να μην ζητά η υπόλοιπη Ευρώπη Δεν μπορούμε να επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας αυτό τον ρόλο. Μ’ αυτή την έννοια, θέτω την ανάγκη να υπάρξει αυτή τη στιγμή μια ισχυρή φωνή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης- κι εδώ προφανώς

σ’ αυτό εμείς θα συνδράμουμε», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση επέδειξε με την επιστολή Σαμαρά «διάθεση πλήρους αποδοχής της πολιτικής του μνημονίου» και επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να μη δεχθεί την τρόικα στην Αθήνα, αν δεν ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις τις συνόδου. «Είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο επώδυνο να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με την αντιμετώπιση της περίπτωσης της Ελλάδας. Αν τώρα, δηλαδή, δεν το βάλουμε τι θα είμαστε; ο καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης; Δεν την καταλαβαίνω αυτή την πολιτική της εθνικής υποταγής τελικά», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα