«Σκληρό ροκ» χορεύει πάλι ο Αλέξης Τσίπρας

09:01 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η δημοσκοπική στασιμότητα ανησυχεί την Κουμουνδούρου και, για το λόγο αυτό, στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει το «success story» που επικαλείται καθημερινά ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση. Εκτός, όμως, από την επιχείρηση αποδόμησης της κυβερνητικής ατζέντας, στον ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την επανασυσπείρωση της κομματικής βάσης, καθώς και στις δημοσκοπήσεις

φαίνεται ότι πολλοί απ’ όσους επέλεξαν την αξιωματική αντιπολίτευση στις περυσινές εκλογές, έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την επιλογή τους. Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί, με καθημερινή δημόσια παρουσία και σκληρή αντιπολιτευτική φρασεολογία, να επανασυσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματός του και να αναλάβει ο ίδιος την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Κάθε μέρα και ομιλία

Μόνο το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας είναι ενδεικτικό των προθέσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης στη Δραπετσώνα, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη, χθες επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων και το βράδυ μίλησε στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης, σήμερα μιλά στην «αντι-Σύνοδο» του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Alter Summit) ενώ την Κυριακή θα «παίξει» και πάλι στην επικαιρότητα, μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με τις απανωτές δημόσιες εμφανίσεις του επιχειρεί να στείλει και εσωκομματικά μηνύματα, ενόψει της επανέναρξης των διαδικασιών για την ομογενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη χθες, από τη Ηράκλειο, ζήτησε από όλα τα στελέχη του κόμματος «συνειδητή πειθαρχία» στις συλλογικές αποφάσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, πλήρης μηνυμάτων με εσωκομματικούς αποδέκτες θα είναι και η ομιλία του μεθαύριο, Κυριακή, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα