Σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για όλα τα ζητήματα

19:48 1/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο στα περισσότερα θέματα και προφανώς θα πρέπει να γίνουν νέοι υπολογισμοί από τους πιστωτές μας για όλα τα νέα στοιχεία που παρουσίασε χθες το οικονομικό επιτελείο.]

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά και τις διασφαλίσεις ότι θα εισπραχθεί ο φόρος ενώ έγινε και εκτεταμένη συζήτήση για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Παράλληλα συζητήθηκε

και η διατήρηση των πέντε δόσεων για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων το 2013. Σημειώνεται ότι η τρόικα έχει ζητήσει ο φόρος να καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις κάτι που φαίνεται όμως ότι δεν είναι εφικτό δεδομένου ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πριν από λίγο «κάποια θέματα θα τα συμφωνήσουμε αυτή την εβδομάδα κάποια άλλα την επόμενη. Τους έχουμε καταθέσει σειρά από εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού».

Με δεδομένο ότι έλεγχος θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα η δόση των 8,1 δισ ευρώ δεν θα εγκριθεί στο επόμενο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα