Σήμερα το πρώτο Gay pride στην Κύπρο

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι η πορεία "αποτελεί την κορύφωση του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που διεξάγεται στην Κύπρο από τις 17 Μαΐου, και έχει τη στήριξη και τη συμμετοχή του Δημάρχου Λευκωσίας, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Κύπρο, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, αλλά και των Ύπατων Αρμοστειών της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και των Πρεσβειών της Αυστρίας, Βραζιλίας, Δανίας, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας. Στην πορεία θα συμμετάσχει και η ολομέλεια του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού για τα ΛΟΑΤ Δικαιώματα στις Βρυξέλλες - η ILGA Europe".

Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα αρχίσουν από τις 15:00 στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας με δραστηριότητες για τα παιδιά και την οικογένεια, ενώ στις 17:00 θα μεταφερθούν στην Πλατεία Ελευθερίας (στην αρχή της οδού Λήδρας) για την έναρξη της Πορείας. Η Πορεία θα καταλήξει στον Δημοτικό Κήπο, όπου θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με γνωστούς DJs, καθώς και παράσταση από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη A Man To Pet.

"Το 1ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου έχει καταφέρει να προσελκύσει όχι μόνο τα τοπικά φώτα δημοσιότητας, αλλά και τα διεθνή, με δημόσιες δηλώσεις συμπαράστασης από διάφορους διάσημους καλλιτέχνες, όπως οι σταρ του Hollywood, Whoopi Goldberg και Olympia Doukakis, ο Βρετανός κωμικός Stephen Fry, η Lainie Kazan, και η Lena Headey από τη δημοφιλή σειρά Game of Thrones. Τη συμπαράστασή της έχει επίσης δηλώσει και η αγαπημένη καλλιτέχνης Άννα Βίσση, η οποία θα περπατήσει και στην Πορεία", αναφέρεται.

Προστίθεται ότι "στόχος της Πορείας είναι η προώθηση των ίσων δικαιωμάτων για όλους, η αύξηση της ορατότητας των ΛΟΑΤ ατόμων ως μέλη του κοινωνικού συνόλου και αποτελεί γιορτή της διαφορετικότητας, αλλά και μια αντίδραση στο μίσος και την καταπίεση, στην ντροπή και το στιγματισμό. Κατά συνέπεια, αναμένεται ότι, όπως και στο εξωτερικό, στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν όχι μόνο ΛΟΑΤ άτομα, αλλά και όσοι υποστηρίζουν την ισότητα και την ισχύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις".

Την ίδια ώρα, Παγκύπριο Χριστιανικό Ορθόδοξο Κίνημα και Εκκλησία πραγματοποίησε αντιεκδηλώσεις διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την εναντίωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα