Σήμερα ανακοινώνονται οι μετατάξεις, την Πέμπτη οι βάσεις

Τα ονόματα των 4.600 καθηγητών, οι οποίοι ενώ μέχρι τώρα δίδασκαν σε γυμνάσια και λύκεια, θα κληθούν να κάνουν μαθήματα σε παιδιά του δημοτικού αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Πρόκειται για καθηγητές που έκαναν αίτηση για μετάταξη, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας. Συνολικά, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 5.500.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε φορείς και γραφεία. Ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην Πρωτοβάθμια

Εκπαίδευση είναι 1.936, όμως δεν αναμένεται να αποσπαστεί μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών.

Εν αναμονή των βάσεων

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη αναμένεται να λήξει η αγωνία και για 100.000 υποψήφιους για την ανώτατη εκπαίδευση, με τη δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συντομότερη ημερομηνία δημοσιοποίησης των βάσεων είναι η 29η Αυγούστου.

Κρίσιμη συνεδρίαση

Εντωμεταξύ, σήμερα συνεδριάζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, με θέμα τις κινητοποιήσεις Σεπτεμβρίου.

Οποιαδήποτε πρόταση, με πιθανότερη αυτή της απεργίας διαρκείας αμέσως μετά από τον αγιασμό, θα πρέπει να συγκεντρώσει τα 3/5 των ψήφων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Άγνωστος Χ η αντίδραση των μαθητών

Παράλληλα, καθηγητές αλλά και κυβέρνηση αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έναν άγνωστο μέχρι σήμερα παράγοντα, που αφορά στην αντίδραση ή όχι των μαθητών, στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το νέο Λύκειο. Το σχέδιο νόμο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα