Σήμερα η εκδίκαση προσφυγής για την ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης

Είχε προηγηθεί η χωριστή εκδίκαση παρόμοιας προσφυγής για την Κασσιόπη στα μέσα Ιανουαρίου, χωρίς ακόμη να έχει εκδοθεί σχετική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση έρχεται λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση της παραχώρησης της έκτασης σε ξένο επενδυτή. Συγκεκριμένα, στα τέλη Ιανουαρίου το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποδέχθηκε την προσφορά του αμερικανικού fund NCH Capital

και από τα 490 στρέμματα της Κασσιόπης παραχωρεί τα 170 στον επενδυτή για 99 χρόνια έναντι 100 εκατ. ευρώ. Σκοπός είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη του ακινήτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η λοιπή έκταση παραμένει προσβάσιμη στους πολίτες, ενώ ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα να χτίσει μόνο σε 36.000 τ.μ.

Ο Δήμος Κέρκυρας, κάτοικοι του νησιού αλλά και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπέβαλαν προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης πριν από περίπου έξι μήνες, όταν ακόμη δεν είχε βρεθεί ο επενδυτής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, από την αξιοποίηση εξαιρείται ιδιωτικό δάσος, ενώ το κοινό θα μπορεί να προσεγγίζει την παραλία και τη λίμνη εντός της έκτασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα