ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρελάνς στις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό πραγματοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, με συνεντεύξεις του στη ΝΕΤ, αλλά και στο CNN. Παράλληλα, σήκωσε το «γάντι» που του έχει πετάξει ο Αντ. Σαμαράς,

αναγορεύοντάς τον σε βασικό πολιτικό του αντίπαλο.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτέθηκε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, αλλά και η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών προέρχεται από τη Συγγρού και την Ιπποκράτους. «Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπερασπίστηκε την αξίωσή του να δηλώσουν «μετάνοια» οι Σαμαράς και Βενιζέλος ως προς τις δεσμεύσεις τους στους δανειστές, λέγοντας ότι ζήτησε από τα μνημονιακά κόμματα εμπράγματες εγγυήσεις -όπως έδωσαν στη Μερκελ και στην Λαγκάρντ- εάν πραγματικά ήθελαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και δεν κορόιδευαν. «Δεν μπορεί να ισχύει και η υπογραφή στη Μέρκελ και η στήριξη στον Τσίπρα», τόνισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του ΚΚΕ ενώ κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη και την ΔΗΜΑΡ ότι «μέσα σε τέσσερις ημέρες άλλαζε διαρκώς θέσεις» υποστηρίζοντας από τη μία κυβέρνηση αριστεράς και από την άλλη οικουμενική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα σε πτωχευτικό γεγονός και, άρα, στη δραχμή. «Από τη μία μας στήριζαν ολοσχερώς, από την άλλη έλεγαν ότι δεν θα συνεργαστούν μαζί μας ούτε μετεκλογικά», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρελάνς

Όπως φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το γάντι που έχει πετάξει ο Αντώνης Σαμαράς, δεχόμενος ότι είναι ο αντίπαλος πόλος των «φιλελεύθερων δυνάμεων», με βάση τον αυτοπροσδιορισμό Σαμαρά για τον ίδιο και την παράταξή του. «Στις επόμενες εκλογές θα κριθεί εάν ο λαός φοβηθεί ή αν θελήσει να ξεμπερδέψει με τα Μνημόνια», είπε χαρακτηριστικά και παρατήρησε ότι εφεξής όλα τα υπόλοιπα κόμματα θα διεξαγάγουν προεκλογική εκστρατεία βασισμένη στην σκληρή κριτική προς τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ό,τι λέμε στο εξής θα προκαλεί αντιδράσεις», είπε, προσθέτοντας πως τις τελευταίες ημέρες στα τηλεοπτικά κανάλια, βρίσκεται ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον πέντε εκπροσώπων από άλλα κόμματα, οι οποίοι μόνο επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. «Είμαστε μόνοι εναντίον όλων», κατέληξε.

Κυβερνησιμότητα

Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξή του, στο CNN αυτή τη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ, βάλλοντας ευθέως κατά της ίδιας της γερμανίδας καγκελαρίου. «Η ευρωπαϊκή ηγεσία και ιδίως η κυρία Μέρκελ πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι εάν «η ασθένεια της λιτότητας καταστρέψει την Ελλάδα, θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη». Κατήγγειλε, επίσης, ότι «οι τράπεζες -στην Ισπανία,

Keywords
Τυχαία Θέματα