ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

07:50 2/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Στάση αναμονής τηρεί ο πρώην Υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος βλέποντας να γίνεται φύλλο και φτερό το προσωπικό του αρχείο, στο οποίο κρατούσε αναλυτικές σημειώσεις για την υπόθεση της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος που τον κρατά στη φυλακή τις τελευταίες πενήντα μέρες.

Αντί για τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο

χθες ,για πρώτη φορά, οι συνήγοροι υπεράσπισής του ,αλλά και το νομικό επιτελείο που έχει αναλάβει την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη με μία κοινή γραπτή δήλωσή τους παρενέβησαν, με αφορμή όλα όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες μέρες. Και ως όφειλαν, ορμώμενοι από το υπερασπιστικό τους καθήκον, ζήτησαν το αυτονόητο: Να τηρηθεί το τεκμήριο της αθωότητας για τους δύο εντολείς τους και οι όροι της δίκαιης δίκης.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης το ζεύγος Τσοχατζόπουλου έχει επιλέξει – όπως όλα δείχνουν – να απαντήσει θεσμικά σε όσα ερωτήματα τους θέσει ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα για την απόκτηση του σπιτιού στην περιοχή της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανώνυμοι πληροφοριοδότες που έκαναν στο ΣΔΟΕ καταγγελίες ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι αφανής ιδιοκτήτης και άλλων ακινήτων , έχουν θέσει υπόψη τους τις ίδιες καταγγελίες και στις δικαστικές αρχές.

Τόσο το ΣΔΟΕ όμως, όσο και ο ανακριτής είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε ανώνυμες καταγγελίες που σε κάθε περίπτωση για να διασταυρωθούν απαιτούν πολύ χρόνο, καθώς χρειάζεται να γίνει προσεκτική και ενδελεχής έρευνα στα υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Και αν οι καταγγελίες για την ακίνητη περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου έφταναν στις αρχές ανωνύμως, δεν συνέβη το ίδιο και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Από επίσημο έγγραφο του ΣΔΟΕ προκύπτει το εντυπωσιακό στοιχείο ότι γνωστός παλαιός μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος έχει ασχοληθεί με μεγάλες ποινικές υποθέσεις, ενημέρωσε με επώνυμη επιστολή του το ΣΔΟΕ ότι ο πρώην υπουργός διατηρούσε σε ελβετική τράπεζα λογαριασμό ύψους 850 εκατ. δολαρίων.

Ο Αθηναίος δικηγόρος βέβαια απέφυγε επιμελώς να ενημερώσει για τη δική του πηγή των πληροφοριών. Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα πράγματι ο Ακης Τσοχατζόπουλος διατηρούσε λογαριασμούς στην εν λόγω τράπεζα, όπως και η σύζυγός του, αλλά δεν έχει διασταυρωθεί το ύψος του ποσού που έχει περάσει μέσα από αυτούς.

Οι πληροφορίες αυτές καθιστούν πιο σύνθετο το ανακριτικό έργο .Ο πρόεδρος πρωτοδικών Γαβριήλ Μαλλής θα θέσει όλα αυτά τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα στοιχεία του αρχείου του πρώην υπουργού στον ίδιο, όταν ξαναβρεθεί ενώπιον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα