ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΤΗ ΔΕΘ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

11:25 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Δεν θα εκφωνήσει ομιλία, δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη ο Πρωθυπουργός. Παρών μόνον το πρωί του Σαββάτου για τα εγκαίνια.

Προσαρμοσμένη στη δύσκολη συγκυρία αλλά και στην αδυναμία να παρουσιάσει οποιοδήποτε σχέδιο για την ελληνική οικονομία, πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα είναι η παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα

με την εφημερίδα Καθημερινή, ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί μόνον στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, και εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα χωρίς να εκφωνήσει τον συνήθη λόγο προς τους παραγωγικούς φορείς ή να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Άλλωστε, μέχρι τότε, δεν αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση για την ελληνική οικονομία, και συνεπώς η όποια αναφορά του Πρωθυπουργού θα ήταν πιθανά υπό την αμφισβήτηση της τελικής στάσης της τρόικας και του Eurogroup.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σύσκεψη με τους φορείς της έκθεσης ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η συγχώνευση των ΔΕΘ – Hellexpo και Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών ενώ, προφανώς, οι πολυπληθείς ομάδες υπουργών, βουλευτών και κρατικών στελεχών που εξέδραμαν κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται πώς υπέρ της κατάργησης του «πανηγυριού της ΔΕΘ» έχει ταχθεί, με δηλώσεις του, και ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα