Σε τροχιά εξόδου ο Ρουπακιώτης

Ζήτημα χρόνου είναι πλέον η απομάκρυνση του κ. Αντώνη Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση, παρά την κάλυψη που μέχρι σήμερα του παρέχει η ΔΗΜΑΡ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης προκαλεί, εμφανώς, πλέον το Μέγαρο Μαξίμου και μετά τις χθεσινές δηλώσεις σχετικά με την δικηγορική ύλη, όπου και ήταν σε πλήρη αντίθεση με όσα ψηφίστηκαν στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, «κτύπησε» εκ νέου σήμερα βάλλοντας εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και, εμμέσως, του ίδιου του Πρωθυπουργού.

«Στο

υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζουν δέσμες ιδεών ακραίου νεοφιλελευθερισμού με τις οποίες εγώ διαφωνώ. Στο δικό μου υπουργείο εφαρμόζω τις δικές μου δέσμες ιδεών», σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης στην τηλεόραση του Αντ1. Μάλιστα εμφανίστηκε αποφασισμένος να παραμείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνοντας πώς «εγώ θα παραμείνω υπουργός αλλά δεν θα παριστάνω τον υπουργό», προφανής μομφή για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίσθηκε τη διαδικασία σύνταξης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η αναφορά αυτή που ερμηνεύθηκε ως ευθεία βολή προς το πρωθυπουργικό επιτελείο προκάλεσε νέο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, στελέχη του οποίου δεν απέκλειαν ακόμη και άμεσες ενέργειες αλλαγής του υπουργού.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε εκ νέου η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των επιτελών Σαμαρά και Κουβέλη. Προς ώρας, η κεντρική γραμμή παραμένει τα πάντα να λυθούν στο πλαίσιο ενός ευρύ ανασχηματισμού. Ενδεχομένως όμως ο χρόνος για τον κ. Ρουπακιώτη να εξαντληθεί πιο γρήγορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα