Σε θέση μάχης για τις κυβερνητικές εξελίξεις

«Όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί, πλέον βρίσκεται σε τροχιά κατάρρευσης διότι τα τρία κόμματα διέλυσαν τη χώρα και πλέον η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και αναρωτήθηκε πόσοι είναι σήμερα οι συνεταίροι της κυβέρνησης προβλέποντας ότι ο λαός οδηγείται σε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι.

«Οι

συνέταιροι της κυβέρνησης είναι όσοι εξασφαλίζουν τη δεδηλωμένη», απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ενώ στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στις κάλπες σχολίασε ότι «για να ζητηθούν εκλογές, πρέπει να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει». Επεφύλασσε όμως και ένα δηλητηριώδες σχόλιο για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα: «Δεν μπορείς να ζητάς εκλογές όταν δεν μπορείς να κάνεις μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα που δεν μπορείς να κινητοποιήσεις τα πλήθη».

Τις «φωνές της αντιπολίτευσης που παριστάνουν τις Κασσάνδρες και προβλέπουν ένα εφιαλτικό καλοκαίρι, την ίδια στιγμή που η χώρα προσπαθεί να βγει από την κρίση», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Δεν υπάρχουν συνεταίροι αλλά εταίροι στην κυβέρνηση που έβαλαν κάτω το κεφάλι να δουλέψουν σε μια κρίσιμη στιγμή που η χώρα έχει πετύχει σημαντικά πράγματα και αφορούν τους πολίτες που δικαιώνονται οι θυσίες τους. Δεν υπάρχουν διλήμματα προχωράμε με αποφασιστικότητα. Στην πολιτική έχει μεγάλη σημασία να αναλαμβάνεις την πολιτική σου ευθύνη. Θα βγούμε νικητές εσείς παραμείνετε στο Σύνταγμα με τις μεγάλες σας συγκεντρώσεις και τις πορείες προς την ΕΡΤ που συμμετέχετε εσείς και κάποια στελέχη σας», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Αυτές τις ώρες ζούμε μια κυβερνητική κρίση και τη διάλυση μιας τρικομματικής συμφωνίας. Αυτή η κρίση δεν προέκυψε για συνδικαλιστικούς λόγους αλλά γιατί μπροστά μας έχουμε ένα κοινωνικό νεκροταφείο που δημιούργησε η πολιτική του Μνημονίου>>, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς. «Βλέπουμε το σχήμα αυτό να αντέχει ένα τρίμηνο, μέχρι τις Γερμανικές εκλογές το πολύ», δήλωσε ο κ. Μαριάς.

«Το βάθος τετραετίας για το οποίο μίλησε ο κύριος πρωθυπουργός, είναι φιλόδοξο. Τέσσερις μήνες και αν…», σχολίασε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για κυβέρνηση τετραετίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Α. Ματθαιόπουλος, εκτιμώντας όλα τα γίνονται επειδή είναι ραγδαία η άνοδος της Χρυσής Αυγής.

«Ο κ. Σαμαράς, στο διάγγελμα του, ζήτησε συναίνεση από τον ελληνικό λαό. Ζητάει δηλαδή, να βάλει πλάτη σε αυτή την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική η εργατική τάξη. Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μας είπε ότι θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική που τσακίζει δικαιώματα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Keywords
Τυχαία Θέματα