Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Μεϊμαράκη – Ματβιένκο

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές η βούληση για στενότερη συνεργασία των δύο κοινοβουλίων. Η κ. Ματβιένκο ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισημάνει στην εκτελεστική εξουσία την ανάγκη να επισπευσθεί η επικύρωση συμβάσεων των δύο χωρών που έχουν ήδη υπογραφεί και καθυστερεί η ψήφισή τους. Όπως όμως έκανε γνωστό ο κ. Μεϊμαράκης, έχει ήδη ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να κινήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στα πεδία που είναι δυνατή η σύσφιγξη και αναβάθμιση των σχέσεων

και συμφώνησαν σε μια εντατικοποίηση των επαφών των δύο κοινοβουλίων, μέσω των επιτροπών και αντιπροσωπειών τους. Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε επίσης στην κ. Ματβιένκο τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς στο θέμα της απλοποίησης έκδοσης βίζας και υπογράμμισε ότι, μολονότι η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Ρωσία, εντούτοις οι σχέσεις αυτές μπορεί να βελτιωθούν έτι περαιτέρω. «Η Ρωσία δεν συμπάσχει απλώς, αλλά είναι πρόθυμη να συνδράμει τις προσπάθειες της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση» δήλωσε από την πλευρά της, η κ. Ματβιένκο.

O κ. Μεϊμαράκης παρέδωσε στην Βαλεντίνα Ματβιένκο το χρυσό μετάλλιο της Βουλής και η κ. Ματβιένκο παρέδωσε στον κ. Μεϊμαράκη «πιστοποιητικό» που του δίνει σημαντικά προνόμια για τα ταξίδια του στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα