Σε επτά δόσεις ο ενιαίος φόρος ακινήτων

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν τη πρώτη δόση του φόρου ακινήτων στα τέλη Σεπτεμβρίου (εκτός αν η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων δεν καταφέρει να εκκαθαρίσει σωστά το φόρο) και η τελευταία δόση στα τέλη Μαρτίου.

Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι εάν θα καταφέρει να εισπράξει 2,65 δις. Ευρώ ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και έχει εγγραφεί

στον προυπολογισμό του κράτους. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τις προβολές που έχουν γίνει από το οικονομικό επιτελείο υπολογίζεται ότι τα εισπραχθούν περί τα 2,4 δις. Ευρώ. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον δεν επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει να «τρέξουν» άλλες πηγές εσόδων του προυπολογισμού καλύτερα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο φόρος εισοδήματος είναι αυτός που θα τονώσει τον προυπολογισμό του κράτους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση θα πρέπει στα τέλη Αυγούστου και συγκεκριμένα μετά τις 26 τρέχοντος να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που να διορθώνει τα λάθη στους 4.000 οικισμούς στους οποίους πολλαπλασιάστηκαν οι αξίες με αποτέλεσμα να εκδοθούν υπέρογκα εκκαθαριστικά. Ταυτόχρονα η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων θα πρέπει να εκδώσει τις αποφάσεις για τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ των πολύτεκνων, των τρίτεκνων, των ανέργων κ.λ.π.

Keywords
Τυχαία Θέματα